Belis

Viziteaza Belis cu Inchirieri Auto Cluj, Rauto House

 

belis

 

In apropiere de Cluj, la vreo 70 de km distranta, se afla o zona muntoasa foarte frumoasa, si totodata labul Belis-Fantanele. Pentru a putea ajunge in zona Belis si zona barajului puteti inchiria o masina si cu ajutorul sitemului gps, daca nu cunoasteti zona, este foarte simplu sa ajungeti acolo. Aceasta zona este foarte frumoasa, aerul este unul proaspat de munte, si puteti sa petreceti cateva zile foarte relaxante in aceasta zona.
Zona este inpanzita de cabane si pensiuni, la care puteti sa va cazati si totodata puteti sa luati masa si sa serviti mancaruri traditionale autohtone .Puteti totodata sa faceto drumetii in zonele impadurite, insa este recomandat sa va luati un ghid turistic astfel incat sa nu va pierdeti prin padure sau sa mergeti in zone greu accesibile.


Mai puteti sa vizitati zone lacului Belis Fantanele, iar acolo se afla si un restaurant unde puteti sa luati masa impreuna cu prietenii sau familia si sa va bucurati de o priveliste superba si de un aer curat.

Mai puteti vizita vechiul sat Belis care a fost starmutat acu cativa zeci de ani in urma si care se afla in marea majoritatea a lui sub apa, toata zona fiind acoperita de apa lacului Belis Fantanele.Alte lacatii turistice pe care le puteti vizita in aceasta zona superba sunt:
Biserica din Belis;
Cascada Rachitele (Valul Miresei);
Arborele de Sequoia;
Masivul Vladeasa;
Pietrele Albe;
Biserica din Margau;
Cheile Vaii Stanciului;
Lespezile;
Pestera Lespezi;
Rezervatia naturala Cetatile Ponorului;
Vf.Vladeasa - 1836 m.


Nu departe de Belis, la cativa km distanta, se afla cea mai mare comuna din Romania, si anume, comuna Rasca. Aici este tot o zona muntoasa superba, plina de pensiuni, si zone de atractie turistica si, mai mult, aveti aici posibilitatea sa vizitati manastirea Rasca, o locatie foarte frumoasa, care merita vizitata daca va aflati prin apropiere.
Aceasta zona muntoasa adaposteste pe langa oamenii care traiesc in vale, multe animale salbatice ceea ce fac parte din fauna tarii noastre. Oamenii din zona sunt foarte gospodari, cultiva campul, de altfel zona Rasca este zona cea mai prienlnica pentru cultivarea cartofiilor din tara noastra, totodata aceti oameni gospodari au multe animale, vaci, capre, cai pasari, ei traind si consumand totul natural si bio, de la mama natura.De aceea va recomandam sa cumparati cartofii de Rasca, care va sunt oferiti
Eu va recomand, daca sunteti in vizita in zona Clujului, sa veniti sa inchiriati o masina de la Rauto House, si sa va faceti timp sa vizitati aceasta zona superba cu tot ce are ea de oferit.